Hoe komt een geboortekaartje tot stand
944
post-template-default,single,single-post,postid-944,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1361

Hoe komt een geboortekaartje tot stand

Wellicht wel herkenbaar; je verwacht een kindje en in de maanden dat jullie kindje in je buik groeit ga je online geboortekaartjes bekijken, een Pinterest bord maken, dingen bewaren en teksten opzoeken. Maar wat nou als je online niet DAT kaartje kunt vinden wat helemaal naar jullie wens is? Dan kom je bij ons!

Zo ook Niels en Maaike. Niels is een neefje van de man van Birgit 😉
Op een familiefeestje kwamen Maaike en Birgit aan het kletsen. Maaike (toen 7 maand zwanger) had ook al online gekeken maar kwam er nog niet uit en had eigenlijk nog geen idee van wat ze wilden. Wat wij dan vaak vragen is “hoe ziet het kamertje van de baby er uit?”. Een behangetje met dieren was het antwoord. Birgit’s hoofd gaat dan al ratelen en al snel waren er wat ideetjes, we spraken af dat Maaike een stuk van het behang zo opsturen naar Birgit en dat we nog verder contact zouden hebben.

Via de app gingen er toen wat plaatjes van Pinterest heen en weer. En al snel vonden Niels en Maaike een bepaalde lay-out wel erg leuk. Wij kregen de vrije hand en gingen aan de slag. Birgit tekende de dieren. Eva ging digitaal aan de slag. 

Stukjes van het behang welke we gebruikt hebben voor de kaart
Inspiratie van Pinterest
De afbeeldingen van het behang werden door Birgit nagetekend

Wij kregen een gedichtje gestuurd die op de kaart moest. Niels en Maaike wisten niet of ze een jongen of meisje zouden krijgen, maar wisten wel dat het een stoere kaart moest worden, niet perse blauw of roze. We gingen voor groen met een tint okergeel. Dit vonden ze mooi voor een jongen of een meisje. De naam zou kort zijn, dus we kozen Pip als voorbeeldnaam.
Op de trouwkaart destijds hadden ze lampjes, een soortgelijk lieten wij terug komen in de kaart. Wij stuurden per email de eerste lay-out en deze werd gelijk goedgekeurd. Zo gaaf! Een proefdruk werd gemaakt op 2 soorten papier en deze stuurden wij met de enveloppen naar Zoeterwoude. Zo kon Maaike de enveloppen al in haar verlof schrijven en zijn wij rustig gaan wachten op babynieuws. 

De proefdruk op 2 verschillende papiersoorten

Op 25 februari kreeg Birgit een appje dat Siem was geboren. Eva paste de kaart aan, Pip werd Siem en de eerst fictieve geboortedatum, tijd, gewicht en lengte werden ook aangepast. Daarna een voorbeeld in de app en na akkoord van de kersverse papa en mama werd de kaart definitief besteld. Deze werd snel opgestuurd zodat zij de kaarten naar hun familie en vrienden konden opsturen. 

No Comments

Post a Comment