Coronaproof shoppen bij honderden adresjes in Meppel
1163
post-template-default,single,single-post,postid-1163,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.6,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1361

Coronaproof shoppen bij honderden adresjes in Meppel

Wauw! Wat kijken wij terug op twee super mooie dagen. Een zonnige 15 augustus en een heerlijke nazomer dag op 19 september… In eerste instantie stond er een zaterdag in mei gepland, maar deze hebben wij geannuleerd en verplaatst naar augustus, vanwege het Corona-virus. Maar waarschijnlijk heeft het Corona-virus Tafel in de Tuin ook wat sneller groter gemaakt dan wij vooraf verwacht hadden. Met in 2019 ‘slechts’ 28 tuinen, hadden wij verwachtingen voor 50 tot 75 deelnemers in 2020. Maar in augustus liep dit al op naar 174 deelnemers, en in september hadden we bijna 400 deelnemende adressen!

Wat een succes zeg. Heel goed gedaan. Ik heb ook een goede dag gehad en leuk verkocht!

Iedereen had zin om weer eens iets leuks te gaan doen, en had tijd genoeg gehad om op te ruimen. Veel (rommel)markten en evenementen konden deze zomer helaas niet doorgaan, maar Tafel in de Tuin is erg Corona-proof, zo is wel gebleken. Vaak hadden we overleg met de gemeente om te peilen of ze nog steeds achter onze insteek stonden en of het verantwoord was, maar gelukkig hebben zij ons volledig gesteund. Wij vonden het echter soms best spannend; gaat iedereen zich wel aan de RIVM maatregelen houden, gaat het niet te druk worden… Maar wij kijken terug op twee gezellige dagen, die heel ontspannend en zonder problemen zijn verlopen.

Zaterdag 15 augustus

Het is warm en zomers. De ene laatste dag van de zomervakantie. In heel Meppel wordt door 174 deelnemers hun tuin klaar gemaakt voor een leuke dag. Van tweedehands spullen tot zelfgemaakte sieraden en gehaakte knuffeltjes. Ik (Birgit) heb met de kids taart gebakken, en de ranja en koffie staan klaar. Ik woon aan de Tuinweg in Slingenberg, en al voor 10 uur komen mensen langs om een plattegrond op te halen. We horen dat bezoekers hun auto geparkeerd hebben bij een carpoolplaats en verder te voet of fietsend Meppel rond gaan. Bezoekers uit Assen, Hardenberg… nooit hadden we er over nagedacht dat mensen van buiten Meppel hiervoor deze kant op zouden komen, maar hoe gaaf! Allemaal helemaal klaar voor een dagje struinen. 

Wat een organisatie voor jullie; Chapeau hoor, knap werk!

Eva fietst lekker rond vandaag, op zoek naar haar tweedehands gelukjes en maakt gezellige praatjes met deelnemers. Het blijkt vooral in deze periode ook een heel fijn sociaal evenement te zijn; iedereen die bij je langs komt maakt een kort praatje, we horen dat buren kennis gemaakt hebben waar ze elkaar nog nooit eerder gesproken hadden, of er wordt even koffie gedronken en gekletst aan een ware koffietafel. Wat is iedereen goed gestemd en enthousiast!

Het bleek nog gezelliger en leuker dan gedacht!

Zaterdag 19 september

Vandaag maken maar liefst 392 tuinen zich klaar voor een gezellige dag Tafel in de Tuin. Opnieuw een heerlijke zonnige dag, wat een geluk! Nu gaan Eva en ik samen op de fiets rond, we beginnen in het centrum en fietsen rond in de Oosterboer. Na een heerlijke lunch met een broodje hamburger bij één van de deelnemers vervolgen we onze weg, en eindigen we met nog een stukje Slingenberg. 

Beste dames, complimenten voor het geweldige initiatief van Tafel in de Tuin! Ik heb er van genoten gisteren!

Ik vind het nogmaals fantastisch zoals jullie het regelen: zorgvuldig, duidelijk, creatief en gezellig!

Wat is het leuk om rond te fietsen en elke keer weer bij een nieuw adres te kijken. Natuurlijk elke keer ook even een praatje maken; “Hoe gaat het? Wat vinden jullie er van?”. Tussendoor op Instagram ook nog dingen delen van de deelnemers, maar op een gegeven moment was dit bijna niet meer te doen! Er kwam zoveel leuks voorbij, en zo leuk om te zien hoe het in andere straten van Meppel er uit ziet. Want nee, alle adressen langs gaan lukt ons helaas niet meer! Wij gaan aan het einde van de dag wel met de fietsmand en fietstas vol weer naar huis, want wij zijn goed geslaagd dit keer. Die avond eten wij met onze gezinnen samen en genieten wij na…

Op naar 2021!

No Comments

Post a Comment